Katarakt ameliyatı olanlarda yeniden katarakt oluşmaz. Operasyonla, merceğin içine yerleştirildiği zar zamanla kesifleşebilir. Bu halk arasında “ikincil katarakt” olarak isimlendirilse de aslında katarakt değildir. Bu oluşum genellikle lazerle kolayca tedavi edilebilir.

Katarakt ameliyatı 2 defa olur mu?

Katarakt alındığı için ikinci kez katarakt ameliyatın olmaz. Kirlenen arka zar ya da ikincil katarakt YAG lazer kapsülotomi denilen, poliklinikte oturarak yapılan 1-2 dakikalık bir işlemle temizlenir.

Katarakt ameliyatında takılan mercek değişir mı?

Her rahatsızlık durumunda değil katarakt ameliyatlarında göze mercekler yerleştirilmekte ve kişinin ömür boyu kullanması ve görme işlevine kavuşması sağlanmaktadır. Göze takılan merceklerin değişmesi çok ciddi bir sorun olmadığı müddetçe değiştirilmemektedir.

Katarakt ameliyatı iki göze aynı anda yapılır mı?

Hastanın İki Gözü de Aynı Gün Ameliyat Edilebilir mi? Enfeksiyon ihtimali sebebiyle iki gözün ameliyatı aynı gün yapılmamaktadır. Eğer diğer gözde ameliyat olacaksa bunun için en az 2 gün beklenmektedir.

Katarakt ameliyatı sonrası görme kaybı olur mu?

Katarakt ameliyatı sonrası görme bozukluğu genelde ilk 2-3 gün olabilmektedir. Bu görme bozukluğu ve sisli görmenin nedeni sıklıkla kornea tabakasında oluşan geçici ödemdir.

Ikinci katarakt Nedir?

Katarakt ameliyatından sonra görme kataraktı taklit edercesine tekrar bozulabilir; buna ikincil katarakt denir. kişi tekrar görmede bulanıklaşma, kamaşma yakınmaları yaşar. Bu durum sıklıkla YAG kapsülotomi denen ağrısız basit bir laser tedavisi ile düzeltilebilir.

Katarakt ameliyatı sonrası göz ne kadar kapalı kalır?

Ameliyat sonrası ilk iki gün sürekli kapağı takmanızda fayda vardır. İlk 2 günden sonraki günlerde dışarı çıkacağınız zaman koruyucu olarak güneş gözlüğü kullanabilirsiniz. Gece uyurken ise ilk 2 hafta mutlaka koruyucu kapağı takmanız gerekmektedir.

Katarakt ameliyatında en iyi mercek hangisi?

Monofokal lensler tek bir mesafeden en iyi görüşü sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Monofokal lens tercih edilen hastalarda çoğunlukla göz içi merceği uzak görüş için ayarlanır ve yakın görüş için okuma gözlüğü verilir.